5 tips voor een onvergetelijke eerste indruk

Je hebt je verhaal perfect in je hoofd zitten, wat mooie voorbeelden om je pitch wat levendiger te maken en aan zelfvertrouwen ontbreekt het je ook niet. Een geweldig begin, maar om je eerste indruk echt onvergetelijk te maken is ook je uiterlijk een punt dat de nodige aandacht verdient.  Hou daarom de volgende tips in je achterhoofd als je je gaat voorbereiden.

1. Wees jezelf

Dat klinkt een beetje als een dooddoener, maar het is verstandig om je niet anders voor te doen dan je bent. Nette kleding is natuurlijk belangrijk, maar als je je echt niet prettig voelt in een pak dan zul je dat ook uitstralen. Zoek daarom nette kleren waar je je comfortabel in voelt.

2. Het mag best een beetje opvallen

Je hoeft niet direct in je outfit voor een avondje stappen te verschijnen, maar een karakteristieke stropdas of opvallend overhemd kan soms heel goed werken. Het zorgt ervoor dat je niet te saai voor de dag komt en mensen hebben gelijk iets waardoor ze je onthouden.

match-overhemd-stropdas

3. Vraag gerust om advies

Ben je zelf niet zo’n modeheld? Geen probleem, er zijn vast mensen in je omgeving die er wat meer mee bezig zijn en je goed advies kunnen geven. Zo kom je misschien tot outfits waar je zelf nooit aan zou denken.

4. Let ook op de details

Een fraai horloge of een elegante dasspeld kan een professionele look net dat beetje extra persoonlijkheid geven. Ook op het gebied van schoenen en sokken liggen hier veel kansen. Zo zijn er genoeg nette veterschoenen te vinden die tegelijkertijd ook modieus en trendy zijn.

5. Vergeet je persoonlijke verzorging niet

Regelmatig naar de kapper, nette nagels, een lekker luchtje… dingen die allemaal vanzelfsprekend lijken maar zeker tijdens een zakelijke afspraak belangrijk zijn. Zorg er dan ook voor dat je naast je kleding ook je persoonlijke hygiëne niet vergeet. Niet alleen prettig voor anderen, maar je zult jezelf ook een stuk prettiger en zelfverzekerder voelen.

Onderstaande infographic geeft tot slot nog eens duidelijk weer waar mensen (onbewust) allemaal op letten tijdens een eerste kennismaking. Deze is gebaseerd op een sollicitatiegesprek, maar geldt natuurlijk net zo goed voor een ontmoeting met een nieuwe klant of opdrachtgever.

infographic-job-interview

 

Tags: , , ,

 

Deel dit