Selecteer de juiste smartphone en het juiste abonnement

We hebben in een eerder bericht al eens aandacht besteed aan de smartphone en de redenen waarom een smartphone voor een ondernemer een belangrijk hulpmiddel is. In dit bericht zullen we meer informatie geven over het selecteren van een smartphone en abonnement.

Als je een smartphone wilt aanschaffen, dan is het ten eerste belangrijk om te bepalen waarvoor de smartphone gebruikt gaat worden. Als je de smartphone alleen wilt gebruiken voor het ophalen en beantwoorden van e-mail, dan zal vrijwel elke smartphone aan je eisen voldoen.

Wil je echter ook regelmatig websites bezoeken of documenten lezen op de smartphone, dan is het belangrijk om een smartphone met een hoge resolutie te selecteren. In dit geval zullen vooral de nieuwere smartphones goed aan je wensen voldoen.

Tot slot willen we ondernemers die gebruik willen maken van een specifieke applicatie ook nog de tip geven om er rekening mee te houden op welke platformen die applicatie beschikbaar is. Veel applicaties zijn maar voor 1 of 2 platformen beschikbaar en in zo’n geval zal je dus wel voor het juiste platform moeten kiezen. Over het algemeen geldt dat er voor iOS de meeste applicaties zijn, gevolgd door Android.

Na het selecteren van een telefoon is het tijd om een abonnement te selecteren. Ook dit zal je aan de hand van het verwachte gebruik moeten doen. Vooral het belgedrag en internetgebruik zijn hier van belang en daarnaast zal je de prijzen van een los toestel in combinatie met sim only abonnement moeten vergelijken met de prijzen van een abonnement inclusief toestel.

Hoewel een abonnement inclusief toestel in het verleden vaak goedkoper was, is  het vandaag de dag goedkoper om een los toestel met een sim only abonnement te kopen. In dit geval kunnen soms honderden euro’s worden bespaard en je doet er dus verstandig aan om de prijzen even goed te vergelijken.

Smartphone vergelijken

 

Tags: , , ,

 

Deel dit