Verzekeringen voor jonge ondernemers

VerzekerenAls ondernemer loopt je veel risico. Je wilt jezelf zoveel mogelijk indekken tegen de gevolgen van bijvoorbeeld bedrijfsschade. Je kunt als ondernemer je tegen een aantal zaken verzekeren. Maar welke verzekeringen kun je zoal afsluiten?

Bedrijfsaansprakelijkheid

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je jezelf in voor schade door jou en/of je medewerkers aangericht. Denk aan de magazijnmedewerker die een deuk in de heftruck rijdt.

Beroepsaansprakelijkheid

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je je tegen schade door jou aangericht bij derden bij het uitoefenen van je beroep. Bijvoorbeeld de schilder die verf op het tapijt van de klant knoeit. Als de klant deze schade claimt, kan de schilder een beroep doen op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor bedoeld om het financiële risico af te schermen als jij als ondernemer arbeidsongeschikt raakt. Door deze verzekering kan je onderneming bij arbeidsongeschiktheid door blijven draaien. Het vervelende is dat de premies hoog kunnen zijn, vooral bij risicovolle beroepen. Echter iedereen kan arbeidsongeschikt raken en het is verstandig om jezelf hiervoor in te dekken.

Rechtsbijstandverzekering

In het ondernemerschap bestaat er een kans dat er een geschil tussen jou en bijvoorbeeld een klant of een personeelslid ontstaat. Niet iedereen heeft voldoende juridische kennis in huis om hier adequaat mee om te gaan. In dat geval is een rechtbijstandsverzekering een verstandige keuze. Hiermee wordt je in juridische kwesties met raad en daad bijgestaan.

Begrafenisverzekering

Als startende ondernemer is de kans groot dat je nog geen groot kapitaal hebt opgebouwd. Wat nu als je komt te overlijden? Het is enorm verstandig om een begrafenisverzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je dat na je overlijden je familie met de financiële afwikkeling van de uitvaart komt te zitten. Een uitvaart kost al snel €10.000,- en naast de emotie die een overlijden van een dierbare met zich meebrengt, krijgen de nabestaanden ook nog eens te maken met flinke ellende die het ontbreken van een begrafenisverzekering met zich meebrengt.

 

 

Tags: , , , , ,

 

Deel dit