ZZP editie 2012

Het boek Zelfstandig ondernemen zonder Personeel editie 2012 is enkele weken terug verschenen. Het boek geeft overzichtelijk vele do’s en dont’s wat betreft ondernemen in 2012. Dit gaat bijvoorbeeld over het gebruik van social media, over kortingen, marketingacties enzovoort. Daarnaast worden thema’s behandeld en wordt de wetgeving uitgebreid weergegeven. Omdat de wetgeving nogal eens veranderd is het voor een ZZP’er erg handig dit nu in een overzicht te kunnen raadplegen.

Zoals uit gegevens is gebleken is het aantal ZZP’ers ten opzichte van vorig jaar enorm gestegen. Een toename van bijna 200.000 wel te verstaan. De belangrijkste reden is vaak de vrijheid die men ervaart of denkt te ervaren wanneer hij/zij in het bezit is van een eigen onderneming.

De wetgeving voor ZZP’ers is erg ingewikkeld en veranderd dikwijls waardoor het voor ondernemers erg lastig wordt om precies te weten wat wel en wat niet van hen verwacht wordt. Het opnieuw uitgebrachte boek biedt daardoor een leidraad aan ondernemers wat betreft de rechten en plichten die voor hen gelden. De nadruk ligt hierbij op rechten en plichten voor en vanuit de overheid. Ook wordt er daarnaast aandacht besteed aan rechten en plichten tussen zelfstandigen zonder personeel onderling en ook met de opdrachtgever(s).

Daarnaast worden er vele handige adressen weergegeven en staat er extra informatie in die van belang kan zijn. Het is een praktisch boek voor ondernemers, zeker in deze tijd. De auteurs zijn C.W.P. Wapperom en mr. J.G.S. Warmerdam.

 
 

Deel dit